Jon van Eerd brengt actuele versie van zijn eerste hit-voorstelling

01 okt , 13:58 Nieuws
een rits te ver 20 vierkant 1080 1080 avfotografie axel drenth
Ruim twintig jaar geleden brak Jon van Eerd door als scriptschrijver met de voorstelling Een Rits Te Ver. Hierin beleeft zijn alter ego Harrie Vermeulen en doldwaas avontuur op de camping. Nu, anno 2024, heeft Jon een 2.0 versie van dit oorspronkelijke verhaal gemaakt die, naar eigen zeggen, helemaal van deze tijd is. Een Rits Te Ver 2.0 is op donderdag 10 oktober te zien in Theater Lampegiet.
Harrie Vermeulen is terug! Het hoofdkarakter uit een hele reeks voorstellingen van Jon van Eerd heeft een bijzondere metamorfose ondergaan. Voorheen werd de dolkomische Harrie altijd gespeeld door Jon zelf, maar die heeft voor dit keer een stapje terug gedaan om zich nu volledig te focussen op het schrijven en regisseren van het stuk. Jon geeft het stokje over aan acteur Joey Schalker, die het uitdagend, maar vooral heel leuk vindt om de rol van Harrie Vermeulen op zich te nemen.
Het verhaal Op de camping van Harrie is iemand met een plan bezig om hem en camping de Wielewaal zwart te maken. Harrie en dochter Lies doen er alles aan om de inspecteur van de gemeente in de watten te leggen. Maar hoe komen ze erachter wie de inspecteur precies is?
Kolderiek en doldwaas Wanneer acteurs uit de stukken van Jon van Eerd wordt gevraagd hoe ze de voorstelling omschrijven, komen woorden als ‘kolderiek’ en ‘doldwaas’ al snel naar voren. In Een Rits Te Ver 2.0 wordt veelvuldig gebruik gemaakt van komische slapstick, vrolijke muziek en een decor waardoor het publiek zich voor even écht op de camping waant. De 2.0 versie van de voorstelling is sneller, grappiger en hysterischer dan de eerste en haalt inspiratie uit vandaag de dag.
De voorstelling in Veenendaal is de allereerste uit de tour.
Meer informatie Donderdag 10 oktober 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €32,50 via www.lampegiet.nl.
(foto door Axel_Drenth)