Drie comedians met een écht verhaal

03 okt , 13:43 Nieuws
onbeperkt lachen
VEENENDAAL - Tijdens de Week van de Toegankelijkheid kan het publiek van Theater Lampegiet op vrijdag 11 oktober kennismaken met drie comedians met een écht verhaal. Alle drie hebben ze te maken met een fysieke beperking die hun niet doet stoppen in het leven. Onbeperkt lachen laat zien dat iedereen het in zich heeft om te doen wat hij of zij wil doen.
Op vrijdag 11 oktober staat er een line-up van drie comedians in de foyer van Theater Lampegiet. Elk van hen heeft een fysieke beperking én een echt verhaal om te vertellen. Dit doen ze met een gezonde dosis humor en hilariteit.
De line-up In april 2016 werd Robbert Charoe blind verklaard en twee maanden later moest hij zijn onderbeen laten amputeren. Er werd hem verteld dat hij voor 80% van zijn tijd in een rolstoel zou moeten verblijven. Zijn enige redmiddel? Humor. In de korte voorstelling 3x3 neemt Robbert het publiek mee naar de onzekere tijd van zijn revalidatie, natuurlijk met een lach en een traan.
Na acht jaar studeren kwam Floris Hessing erachter dat de universiteit eigenlijk helemaal niks voor hem was. Het enige wat hij verlangde, was het podium. Zodra hij had besloten dat dát was wat hij ging doen, werd hij plots ziek. In Ik vertel het zo vertelt Floris op komische wijze een verhaal met diepe ondergronden. Want dromen najagen, is iets wat iedereen kan.
Ondanks, of misschien wel juist door haar visuele beperking, heeft Annebelle de Groot een vliegende start gemaakt als comedian. De grappen lijken zichzelf namelijk te schrijven wanneer je slechts 10% van je zicht hebt. Annebelle neemt het publiek mee in haar belevingswereld
De ‘echte’ beleving Voor wie zich nog meer in de artiesten wil verplaatsen, wordt de optie geboden om de voorstelling geblinddoekt te volgen. Met het gebruik van oogmaskers kunnen bezoekers ervaren hoe het is om een voorstelling ‘blind’ te beleven.
Oog voor Iedereen
Onbeperkt lachen is een coproductie van Theater Lampegiet en stichting Oog voor Iedereen uit Veenendaal. Deze avond vindt plaats in de Week van de Toegankelijkheid, van 7 t/m 13 oktober 2024. De activiteiten laten iedereen uit Veenendaal beleven waar mensen met een beperking (soms letterlijk) tegenaan lopen.
Meer informatie Vrijdag 11 oktober 2024 in de foyer van Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €19,50 exclusief pauzedrankje via www.lampegiet.nl.