Ode aan David Bowie door tribute band Starman in Theater Lampegiet

05 okt , 10:13 Nieuws
starman 24 25 liggend v2 credits william rutten
VEENENDAAL - Vorig seizoen veroverde de Nederlands tribute band Starman, onder leiding van frontzanger Rias Baarda, menig hart met de deelname aan het SBS6 programma The Tribute – Battle of the Bands. Rias’ stem en stage presence werden sterk vergeleken met die van David Bowie zelf en de band kreeg lovende reacties van de jury. Op zaterdag 12 oktober staan ze in Theater Lampegiet om het dak eraf te spelen.
De carrière van de negenkoppige David Bowie tributeband raakte na deelname aan The Tribute – Battle of the Bands in een stroomversnelling. Al vrij snel wilden toevallige passanten op de foto, werd zanger Rias Baarda regelmatig herkend en ook trad de band op met enkele leden van de originele band van David Bowie; een droom die uitkwam.
Rias: “Mensen hebben altijd tegen me gezegd: ‘Je stem lijkt op Bowie! Daar moet je iets mee gaan doen.’ Maar voor mij was Bowie heilig, daar ging ik mijn vingers niet aan brandenIn 2019 kwam ik toch in aanraking met een David Bowie tribute bandje waarvan de zanger stopte. Toen ik daar lucht van kreeg, ben ik gaan bellen. Toen is Starman geboren. Na een maand stonden we in de oefenruimte. Er was meteen een klik, het ging fantastisch.”
Op zaterdag 12 oktober staat The Dutch David Bowie Tribute in Theater Lampegiet om een prachtige reis te maken door het muzikale oeuvre van David Bowie. De bekende classics wisselen af met de kleine pareltjes uit de diepzee. Rias praat alles aan elkaar met indrukwekkende anekdotes.
Meer informatie Zaterdag 12 oktober 2024 in de foyer van Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €33,50 via www.lampegiet.nl.
(Foto: William Rutten)