Kick-off campagne ‘Hou de stoep vrij’

04 okt , 14:23 Nieuws
stoep
VEENENDAAL - Wethouder Martijn Beek geeft woensdag 9 oktober op het Kees Stipplein het startsein voor de campagne ‘Hou de stoep vrij’. 
Met de campagne ‘Hou de stoep vrij’ wil de gemeente dat inwoners zich meer bewust zijn van obstakels op de stoep zoals auto’s en kliko’s en het effect hierop voor mensen met een beperking. En dat ze hier vervolgens ook meer rekening mee houden. Denk aan mensen die een rolstoel of rollator moeten gebruiken. Of mensen die doof of blind zijn.  Door de stoep vrij te houden, kunnen zij veilig, zelfstandig en ongehinderd hun weg vervolgen.
Wethouder Martijn Beek: “Mensen realiseren zich niet altijd dat ze een gevaarlijke, lastige situatie creëren als zij hun fiets zomaar op de stoep zetten of hun auto ‘even’ op de stoep parkeren om een pakketje af te halen. Iemand in een rolstoel of iemand die blind is, kan niet verder en wordt genoodzaakt om de stoep af te gaan. En dat zorgt weer voor gevaarlijke situaties. Daarom de duidelijke boodschap ‘Hou de stoep vrij’.”
Campagne ‘Hou de stoep vrij’
Iedereen in Veenendaal moet mee kunnen doen aan onze samenleving. Ook als je een beperking hebt. In het onlangs verschenen rapport van het VN Comité naar aanleiding van het VN Verdrag Handicap blijkt dat Nederland, ondanks het Verdrag, niet toegankelijker is geworden. Daarom vinden we het belangrijk om hier blijvend aandacht voor te vragen.
De campagne ‘Hou de stoep vrij’ helpt inwoners meer bewust te maken dat toegankelijkheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door rekening met elkaar te houden, kunnen we Veenendaal steeds toegankelijker maken. De komende periode worden verschillende communicatiemiddelen ingezet om inwoners hiervan bewust te maken. De gemeenteraad van Veenendaal heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld.