Gert van Houwelingen is gepassioneerd vrijwilliger bij inloophuis De Zevensprong

10 okt , 10:08 Nieuws
hij
VEENENDAAL - “Wilt u een kopje koffie? Lust u tomatensoep?” Gert van Houwelingen is als vrijwilliger druk bezig bij Inloophuis De Zevensprong. Elke maandagmiddag genieten bezoekers hier van een lekkere lunch. Gewoon voor wie daar behoefte aan heeft. Of op zoek is naar een praatje en gezelligheid. Gert voelt zich er helemaal thuis.
“We vinden het belangrijk om makkelijk bereikbaar te zijn. Iedereen kan bijvoorbeeld zonder verplichtingen binnenlopen, een hapje mee-eten en anderen ontmoeten. Ik zie dat mensen dat fijn vinden. Sommigen fleuren helemaal op en gaan met een glimlach naar huis. Daar geniet ik als vrijwilliger natuurlijk ook van.”
“Toen ik negen jaar geleden met pensioen ging, zocht ik leuk vrijwilligerswerk. Toen zag ik een oproep in het kerkblad. Bij Inloophuis de Zevensprong zochten ze lunchmedewerkers. Dat leek me wel wat. Ik ging een paar keer kijken en was erg positief. Nu ben ik samen met een groep andere vrijwilligers verantwoordelijk voor de maandaglunch. Het bevalt mij nog steeds erg goed. En inmiddels helpt mijn vrouw Anneke ook enthousiast mee.”
  “Er is echt vraag naar de activiteiten die we organiseren, want er is veel eenzaamheid. Je ziet dat sommige mensen elkaar opzoeken, ook privé. Dat maakt het voor mij elke dag weer de moeite waard om dit vrijwilligerswerk te doen. Soms meng ik me in de groep en praat ik met de bezoekers. Ik kreeg eens een kerstkaart van iemand die mij wilde bedanken. Dan besef je dat je goed bezig bent en dat mensen je inzet fijn vinden. Tegen iemand die dit leest wil ik zeggen: vind je het ook leuk om wat voor een ander te doen? Kom een paar keer kijken, proef de sfeer en geef je ook op als vrijwilliger.”
Wil je net als Gert vrijwilliger worden? Bij het Inloophuis de Zevensprong of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente? Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/vrijwilligers. Er is altijd wel iets te doen wat bij jou én jouw agenda past.
(Foto: gemeente Veenendaal)