Een Schitterend Gebrek en Peak Season

07 okt , 9:28 Nieuws
een schitterend gebrek st 15 jpg sd high photo by mark de blok
VEENENDAAL - Filmhuis Veenendaal draait op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur de film Een Schitterend Gebrek. Ter gelegenheid van de Week van de Toegankelijkheid wordt de voorstelling ondersteund met Ear- en Subcatch. Op zondagmiddag 13 oktober begint om 14.30 uur de vertoning van Peak Season. De voorstellingen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van het Filmhuis.
Een Schitterend Gebrek vertelt het verhaal van Lucia en speelt zich af in het achttiende-eeuwse Amsterdam. Daar ziet de gesluierde Lucia, die als Galathée door het leven gaat, een oude bekende. Het is haar eerste liefde: de diplomaat Giacomo Casanova. In Italië hadden ze elkaar eeuwige trouw beloofd, maar toen Lucia werd getroffen door het pokkenvirus veranderde hun leven. Lucia zonderde zich af, sluierde haar gezicht om de littekens te verdoezelen en vertrok naar Amsterdam. Zestien jaar later heeft ze zich, dankzij haar vastberadenheid, intellect en verleidingstechnieken, opgewerkt tot één van de meest gewilde escortdames (courtisanes) in Amsterdam. Als de twee ex-geliefden elkaar in Amsterdam ontmoeten, weet Giacomo niet met wie hij eigenlijk omgaat. Lucia merkt dat Casanova’s gebroken hart hem heeft veranderd en wantrouwend heeft gemaakt tegenover liefde. Hij kiest voor lichamelijkheid, niet voor ware liefde. Lucia daarentegen hunkert naar die ware liefde. Komt het tot een ontknoping?
De film is onder de Engelse titel A Beautiful Imperfection opgenomen in Ear- en Subcatch-apps en is in het Nederlands ondertiteld. Medewerkers van het Hoorcafé zijn vanaf 19.00 uur aanwezig ter ondersteuning bij het installeren van de apps.
In Peak Season zoekt het New Yorks koppel Amy en Max door middel van een vakantie rust in landelijk Wyoming. Ze hebben trouwplannen en willen even bijkomen in het stadje Jackson Hole. Ze hadden niet verwacht dat die vakantie op een test voor hun relatie zou uitdraaien. Amy heeft haar carrière voorlopig op een zijspoor heeft gezet, maar Max is toch niet achter zijn computer weg te slaan. Als Amy Loren ontmoet en hij haar de beginselen van het vliegvissen bijbrengt, opent voor Amy een mogelijk nieuw perspectief. Loren is de tegenpool van de ambitieuze Max. Hij is een vrijbuiter die leeft bij de dag en die aan zijn camper en het gezelschap van zijn hond genoeg heeft. Amy en Loren hebben een klik. Als Max voor zaken terugkeert naar New York, hebben de twee achterblijvers het rijk alleen. Dat lijkt een schot voor open doel. De co-regisseurs en -schrijvers Henry Loevner en Steven Kanter kozen voor een onverwachte ontknoping.
Informatie over voorverkoop, toekomstige films en het lidmaatschap is te vinden op www.filmhuisveenendaal.nl. Bovendien staat hier de eindejaarsaanbieding van het Filmhuis: Wie nu lid wordt tot en met december 2025 betaalt slechts € 15,- voor de rest van 2024 èn heel 2025! Dat zijn drie maanden gratis lidmaatschap!
Fotobijschrift: Na zestien jaar ontmoeten de twee ex-geliefden elkaar in Amsterdam
Foto: Kaap Holland Film/Mark de Blok