Treasure en Fly Me to the Moon in Filmhuis Veenendaal

09 sep , 10:49 Nieuws
ffffly me to the moon st 9 jpg sd high 2024 ctmg all rights reserved
VEENENDAAL - Filmhuis Veenendaal vertoont op zaterdagavond 14 september (20.00 uur) de komische dramafilm Treasure. Op zondag 15 september (14.30 uur) draait Fly Me tot he Moon, ook al een film uit het genre drama-comedy. De voorstellingen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van het Filmhuis.
Treasure is het derde deel van de Aftermath-trilogie van Julia von Heinz. De reeks gaat over de effecten van de Holocaust op volgende generaties. Dit deel is gebaseerd op de internationale bestseller Too Many Men van de New Yorkse schrijfster Lily Brett.
In Treasure reist de Amerikaanse muziekjournalist Ruth, samen met haar vader Edek, naar zijn geboorteland Polen. Edek is een overlever van de Holocaust. Ruth hoopt op deze vader-dochter-roadtrip inzicht te krijgen in het verleden van hun familie. Edek is een charmante levensgenieter en heeft zijn eigen plannen. In de loop van het verhaal blijkt dat een generatiekloof en een cultuurclash ook tot een bijzondere verbinding kan leiden.
Julia Heinz zegt over haar hoofdrolspelers: “Ik ben dolblij met Lena Dunham en Stephen Fry als Ruth en Edek. Ze zijn niet alleen internationale sterren, ze hebben ook een sterke persoonlijke band met het verhaal: Hun beide families zijn Joods en hebben hun wortels in Oost Europa. Stephen heeft zelfs een reis meegemaakt die vergelijkbaar is met die van Ruth. Beide zijn eersteklas acteurs die tragedie moeiteloos combineren met komedie.”
In Fly Me to the Moon zijn Scarlett Johansson en Channing Tatum de sterren. Deze film speelt tijdens de historische eerste maanlanding van de NASA. De supermarketeer Kelly Jones (Johansson) wordt ingeschakeld om NASA’s imago op te krikken. Bij die opdracht krijgt ze te maken met Cole Davis (Tatum), die de leiding heeft over de maanmissie. De spanningen lopen hoog op. Zelfs de president bemoeit zich met de missie en verordonneert dat de missie hoe dan ook moet slagen. Jones moet zelfs zorgen voor een in scene gezette maanlanding, die als back-up moet dienen, voor het geval dat… Dan begint het aftellen.
Channing Tatum verklaarde later: "Voor Cole Davis staat NASA voor 'het bereiken van het onmogelijke' Voor Cole is Apollo 11 niet zomaar een missie. En het is zeker geen televisiereclame waarmee een consumentenproduct moet worden verkocht. Het is misschien wel de grootste prestatie in de geschiedenis van de mensheid."
Informatie over voorverkoop, toekomstige films en het lidmaatschap is te vinden op www.filmhuisveenendaal.nl.
Fotobijschrift:
Fly Me to the Moon: Kelly Jones moet imago NASA opkrikken (Foto: CTMG)