Veenendaal passeert grens van 70.000 inwoners

09 sep , 22:31 Nieuws
persfoto 70000e inwoner van veenendaal
VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft op 9 augustus de grens van 70.000 inwoners bereikt. Op die dag nam de gemeente de geboorteaangifte op van Loïs, dochter van de trotse ouders Jonathan en Kim. Burgemeester Gert-Jan Kats heeft een kraambezoek gebracht aan het jonge gezin en hen namens de gemeente gefeliciteerd en gelukgewenst.    
In juni kondigde de gemeente al aan dat de 70.000ste inwoner aanstaande was. Toch liet deze mijlpaal nog wat langer op zich wachten dan verwacht. Op 9 augustus passeerde de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente de grens van 70.000 inwoners. De eerstvolgende geboorteaangifte, nog diezelfde dag, was de aangifte van de ouders van Loïs. 
Symbool voor een groeiende stad
Burgemeester Gert-Jan Kats: “Loïs staat symbool voor de groei en ontwikkeling van Veenendaal. Ik feliciteer de ouders van harte met de geboorte van hun eerste kindje. En ik wens hen veel geluk samen.”    
Van turfdorp naar groeigemeente
Van een klein dorp gebouwd rondom de winning van turf, ontwikkelde Veenendaal zich in de afgelopen eeuw tot een stad met 70.000 inwoners. Een plaats met een sterk en innovatief bedrijfsleven, een aantrekkelijk winkelcentrum met regionale uitstraling en een uitstekend voorzieningenniveau. Meer dan 110 nationaliteiten vinden in Veenendaal hun thuis. Als stad biedt Veenendaal aan meer dan 32.000 mensen werk. De helft van alle aankopen in het winkelcentrum van Veenendaal komt van mensen die niet in Veenendaal wonen. Veenendaal is een stad waar het prettig wonen, werken en leven is. Niet alleen voor Veenendalers zelf, maar ook voor mensen van buiten. Om naar de toekomst toe duurzaam te kunnen groeien, investeert de gemeente volop in de ontwikkeling van de stad. Daarbij draait het om een goede balans tussen wonen, werken, voorzieningen en bereikbaarheid. Ook verbetert de gemeente de kwaliteit van de leefomgeving.
foto:
De burgemeester met Loïs (foto: gemeente Veenendaal)