Cabaretvoorstelling Peter Lusse in de rol van Eddie

14 okt , 9:51 Nieuws
peter lusse promotie
VEENENDAAL - Het is inmiddels ruim dertig jaar geleden dat Peter Lusse de rol van Eddie voor het laatst speelde in de televisie hitserie Vrienden voor het leven. Toch speelt de nineties show nog altijd een belangrijke rol in zijn bestaan. In de cabaretvoorstelling Eddie voor het leven vertelt Peter op donderdag 24 oktober het publiek van Theater Lampegiet over waar het allemaal begon en wat hij sindsdien heeft meegemaakt.
Wie de tv aanzette in de vroege jaren van de nineties, kon er bijna niet omheen; de Nederlandse sitcom Vrienden voor het leven. De serie draaide om het samenwonende stel Eddie en Ellen en om wat zij allemaal beleefden met hun vrienden en familie. Vooral de moeder, die haar zoon steevast Eddepet noemde, springt gelijk in de herinnering bij de kijkers van toen. Eddie was een personage die bekend stond om zijn onhandigheden en bijzondere experimenten.
De rol van Eddie bleef Peter Lusse achtervolgen. Want ondanks dat de serie een groot succes was, is dat niet eeuwigdurend. Peter stond op het punt om op straat te belanden. Nog altijd wordt Peter met regelmaat herinnerd aan zijn personage uit de serie. Zelf dacht hij dat dat mettertijd wel over zou gaan, maar nog wekelijks spreekt iemand hem erop aan.
Peters cabaretvoorstelling Eddie voor het leven belicht de worsteling die hij heeft met het personage. Want ondanks dat Peter jarenlang heeft gevochten om vrij te komen van Eddie, “Eddepet” is in het collectief geheugen gegrift. Daarom omarmt Peter de naam nu en vertelt hij het publiek écht alles. Over hoe het allemaal begon en wat er gebeurde toen het eindigde. Hij geeft een uniek inkijkje in de achtergrond van de serie en over zijn huidige relatie met zijn alter ego.
Eddie voor het leven wordt een avond vol humor óver humor, over voorspoed en over tegenwind. Met hier en daar een conférence én een goed geplaatst liedje. In de intieme setting van de foyer van Theater Lampegiet.
Meer informatie Donderdag 24 oktober 2024 in de foyer van Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €19,50 exclusief pauzedrankje via www.lampegiet.nl.