Subsidie voor verbetering gevels panden winkelstraat

Foto: veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Het is nu mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verbeteren van een winkelgevel in het kernwinkelgebied van Veenendaal. Het college hoopt dat deze subsidie winkeleigenaren stimuleert om de gevels in de winkelstraten te verbeteren. Zodat historische elementen weer zichtbaar worden en ontsierende elementen worden weggehaald.

De subsidie kan worden aangevraagd als ook een omgevingsvergunning wordt aangevraagd om de gevel op te knappen. Per pand is maximaal € 10.000 beschikbaar.

Aanvraag via de website
De aanvraag voor subsidie kan ingediend worden via www.veenendaal.nl. Het formulier is te vinden onder ‘Tijdelijke subsidie gevelverbetering en vergroening winkelstraat’. Hier vinden pandeigenaren ook de verdere uitleg over de subsidie. Het totaalbedrag dat beschikbaar is voor de verbetering van gevels is € 40.000. Het geld is alleen in 2024 beschikbaar.

Eenmalige subsidie
Bij de begrotingsbehandeling in november 2023 hebben een aantal politieke partijen het initiatief genomen om eenmalig subsidie beschikbaar te stellen voor het verbeteren van de gevels in het kernwinkelgebied van Veenendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen