112

Politie gebruikt telefoon drugsdealer om gebruikers te benaderen

Foto: Politie Veenendaal

VEENENDAAL – De politie heeft een sms-bericht verstuurd naar een groot aantal contactpersonen die afkomstig zijn uit de telefoon van een drugsdealer. Het sms-bericht geeft een ingang naar hulp bij drugsverslaving. De politie werkte bij het versturen van de bulk-sms nauw samen met de gemeente en het RIEC Midden-Nederland. Het is de eerste keer dat in Veenendaal op deze manier een bulk-sms is verzonden. Het doel is drugsgebruikers hulp te bieden bij verslaving.

Waarschuwing in sms-bericht

Jouw nummer stond in een telefoon van een dealer die is opgepakt. Brengt drugs jou of iemand in jouw omgeving in de problemen? Er is een oplossing! Ga naar Stop nu (stopondermijningsamen.nl) voor info.’

Via  de link in dit sms-bericht, komen ontvangers op een website met meer informatie.

Op deze website staat waarom de sms is verstuurd en waar je hulp kunt krijgen om van je verslaving af te komen.

Burgemeester Gert-Jan Kats: “In Veenendaal zetten we ons als gemeente in om samen met politie en het RIEC criminelen te stoppen, maar  we willen ook hulp bieden aan wie dat nodig heeft. Al dan niet met hulp kun je altijd stoppen met gebruiken en je leven weer op orde krijgen. Drugsgebruikers hebben zelf ook niet altijd in de gaten dat ze een systeem van criminaliteit en geweld in stand houden.”

De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van een sms. Ze worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie op naam in de politiesystemen.

Meld verdachte situaties

Ogen en oren van bewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugshandel. Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844, rechtstreeks bij uw wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Signalen waar u op kunt letten zijn:

–           Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.

–           Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.

–           Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen