Virtual Reality-beleving zorg en welzijn in speciale truck

Foto:

VEENENDAAL – Stichting ZWBT ontwikkelt en voert bewustwordingscampagnes uit in de zorg- en welzijnssector, en de bouw- en technieksector, gericht op voortgezet onderwijs. Op donderdag 11 april staat de 100% zorg en welzijn truck de hele dag bij het Perron, Sportlaan 11-13 Veenendaal. Leerlingen gaan door middel van een Virtual Reality-beleving kennis maken met zorg en welzijn in een speciale truck.

“We willen leerlingen inspireren en enthousiasmeren voor deze vakgebieden en een brug slaan tussen onderwijs en arbeidsmarkt door opleiders en bedrijven te werven om kennis over te dragen via innovatieve methoden en praktijkvoorbeelden. We monitoren leerlingen van het voortgezet onderwijs tot aan hun eerste baan om duurzame kennisoverdracht te waarborgen en een kwalitatieve aansluiting te behouden.”

De missie is om de kwaliteit van de zorg- en bouwsector te waarborgen en een bijdrage te leveren aan het oplossen van de tekorten. “De 100% campagnes richten zich op VO scholieren om hen actief kennis te laten maken met de mogelijkheden die het werkveld van zorg en welzijn, bouw en techniek te bieden heeft, zowel inhoudelijk als de werkgevers die zich binnen deze branche bewegen. Dit is essentieel om nieuwe collega’s aan te trekken en ervoor te zorgen dat het huidige personeel aanblijft.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen