Ontdekkingstocht naar kunstschatten

Ron Mueck - Museum Voorlinden in Wassenaar
Ron Mueck - Museum Voorlinden in Wassenaar
Foto: Gerard Stolk

VEENENDAAL – Ga op ontdekkingstocht langs acht bekende én minder bekende Nederlandse musea met kunsthistorica Diana Kostman. In deze korte cursus van vier lessen leer je vanaf 22 september meer over de verborgen kunstschatten van Nederland!

Je krijgt er spontaan trek van: alle kunstwerken van de collectie van het LAM (Lisse) staan in het teken van voeding en consumptie! En wist je al dat de aankoop van het beroemde werk Femme en vert van Picasso in 1954 door het Eindhovense Van Abbemuseum niet in dank werd afgenomen? Neem ook een kijkje bij het kunstmuseum Bonnefanten in Maastricht, bekend om de middeleeuwse beeldhouwkunst maar óók om de spraakmakende tentoonstellingen van het werk van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast worden ook de collecties van de volgende musea behandeld: Museum MORE (Gorssel/Ruurlo), Singer Laren, Museum Voorlinden (Wassenaar), De Pont Museum (Tilburg) en Museum JAN (Amstelveen).

Over de docent

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Schrijf je nog snel in!

Deze cursus begint op 22 september en bestaat uit 4 lessen op de woensdagochtend, van 10.15 tot 12.15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt € 75. Inschrijven kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen