Van de Zandschulp moedig ten onder tegen Medvedev

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Botic van de Zandschulp uit Veenendaal verloor dinsdagavond 7 september van Daniil Medvedev tijdens de kwartfinale van de US Open Tennis in vier sets.

Tijdens de eerste twee sets leek het alsof de Rus in no-time korte metten zou maken met de Veenendaler, want de game-scores waren 6-3 en 6-0 voor de Russische topper. Maar tijdens de derde set herpakte de Nederlander zich sterk en won hij keurig met 6-4. De vierde set werd een hele spannende, waar Van de Zandschulp zijn veerkracht nogmaals liet zien en leek er voorzichtig een sensatie in de lucht te hangen. Het was spannend, maar Medvedev voerde het tempo op, vooral tijdens zijn eigen service. Daar had de Veenendaler helaas geen antwoord op, ondanks enkele fraaie rally’s.

Zo kwam een eind aan een mooi toernooi voor de lokale topper die ooit bij TV Spitsbergen de tennissport onder de knie kreeg. De Veenendaler is de eerste tijdens dit Amerikaanse toernooi die een set tegen Medvedev in de wacht sleepte. Voorwaar geen schande om tegen de nummer twee van de wereld te verliezen en naar huis te moeten. Zijn internationale doorbraak blijft een feit! Ongetwijfeld gaat Nederland nog veel plezier beleven aan de Veenendaalse tennisser Botic van de Zandschulp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen