PvdA: ‘Mordicus tegen verhoging eigen bijdrage huishoudhulp’

Foto:

VEENENDAAL – De fractie van de PvdA in Veenendaal wil de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp niet verhogen. Nu is deze 10 euro per uur en het gemeentebestuur wil dit verhogen naar 20 euro per uur.

“In de begroting wordt als zoekrichting om de verwachte tekorten in het sociaal domein op die manier omlaag te brengen. Het idee alleen al. Weer puur alleen maar financieel kijken. De PvdA is zelfs mordicus tegen een tarief van 15 euro. Het was 10  euro en dat is voor veel mensen al aan de hoge kant. Wij zullen ons inzetten om de huishoudelijke hulp weer een maatwerkvoorziening te willen laten zijn. De hulp wordt dan meestal geheel vergoed als mensen daar voor in aanmerking komen”, aldus fractievoorzitter Hans van de Braak.

De gemeente Veenendaal moet in de ogen van de PvdA er voor de mensen zijn en haar ambities in stenen maar iets terugschroeven. “Gezamenlijk zoeken we naar oplossingen om dekking te vinden om het de mensen die het al moeilijk hebben tegemoet te komen. Solidair en de mensen met de sterkste schouders dragen de meeste lasten!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen