PvdA: ‘Niet alle kinderen krijgen hulp’

Foto:

VEENENDAAL – De PvdA vindt dat alle kwetsbare kinderen snel en dichtbij de juiste hulp moeten krijgen. Dat geldt voor de zwaardere vormen van hulp die nodig zijn, maar ook voor de lichtere. In Veenendaal krijgen niet alle kinderen de hulp die zij nodig hebben.

De Jeugdwet, die in 2015 in werking is getreden, maakt dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van jeugdzorg. De gemeente Veenendaal komt een groot bedrag tekort om deze hulp te financieren. En niet alleen het geld is een probleem. Ook bij de uitvoering van de zorg vallen er soms grote gaten. Met als gevolg dat er Veense kinderen zijn die lang moeten wachten op de juiste hulp en zo tussen wal en schip terecht komen.

De PvdA vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. “Wij willen dit bespreekbaar maken in de gemeenteraad. En daarvoor hebben wij de hulp nodig van Veenendalers! Wij willen mensen vragen hun ervaringen met ons te delen. Natuurlijk zijn ook positieve verhalen welkom. Persoonlijke verhalen kunnen de politiek helpen de juiste beslissingen te nemen. Uiteraard is uw anonimiteit gewaarborgd”, zegt Hans van de Braak, fractievoorzitter van de PvdA.

 

Mailen kan naar: [email protected] of bel: 06-42465338.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen