'Veenendaal stukje mooier maken'

31 mei , 5:37 Nieuws
tjeerd1
VEENENDAAL - Tjeerd de Vries ergerde zich tijdens wandelingen en fietstochten in Veenendaal aan zwerfafval. Toen hij met pensioen ging, nam hij zich voor hier wat aan te doen. En met succes. In 2017 richtte hij Team Clean op. “Als we met onze knijpers en afvalzakken op pad zijn, krijgen we veel positieve reacties.”
“Tijdens een wandeling naar Kesteren, liepen mijn vrouw en ik over de Cuneraweg. We zagen veel zwerfafval. Ik kwam in actie en kreeg contact met een wegbeheerder van de provincie Utrecht. Dat leidde tot een gesprek tijdens een radioprogramma over mijn opruimplannen. Daarna meldden zich acht vrijwilligers om mee te helpen zwerfafval op te ruimen. Daarmee was Team Clean geboren.”
tjeerd2
“Ik werkte 47 jaar als accountmanager in de modewereld. Toen ik met pensioen ging, wilde ik graag wat actiefs doen. Team Clean past daar mooi bij. Je doet wat voor je eigen leefomgeving, komt in contact met andere bewoners uit je wijk en bent lekker in beweging. We kunnen altijd extra handen gebruiken. Vooral in de nieuwe wijk Oost en het Franse Gat.”
tjeerd3
“Van ontelbare snoeppapiertjes en koekverpakkingen tot blikjes en lachgaspatronen. Alles wat op straat zwerft, gaat in onze afvalzak. Allemaal om Veenendaal weer een stukje mooier te maken. Want laten we eerlijk zijn, zwerfafval ziet er gewoon rommelig en vies uit. En wat we doen, werkt. We zien namelijk al een sterke verbetering. Aan de Cuneraweg verzamelden we in het begin 22 volle zakken met zwerfafval, nu nog maar vijf.”
Wil je net als Tjeerd vrijwilliger worden? Bij Team Clean of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente? Kijk dan eens op .
tjeerd4