ProVeenendaal wil ton per jaar meer voor vrijwilligerswerk

05 nov 2021, 11:33 Nieuws
fractie proveenendaal
VEENENDAAL - Structureel, dus elk jaar opnieuw, komt er wat ProVeenendaal betreft 100.000 euro extra bij de bestaande budgetten voor vrijwilligerswerk. Daarmee zou het beschikbare budget op ruim 270.000 euro komen.
"Voor ProVeenendaal geldt dat vrijwilligers enorm belangrijk zijn voor een beter welzijn van ons allemaal. Vrijwilligers dragen bij, zonder eigen belang, aan een beter Veenendaal. Dit beeld wordt gelukkig gesteund door vele fracties in de gemeenteraad. Om ​blijvend nieuwe initiatieven mogelijk te maken is er extra budget nodig. Ook wordt het dan mogelijk om 1 toegang te gaan organiseren voor inwoners die een vraag hebben of vrijwilligerswerk willen doen. Dit, naast subsidies, ook onder andere om vrijwilligers te waarderen en te ondersteunen en om ruimte te hebben voor extra vrijwilligersinzet en het verder versterken van de samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties, bijvoorbeeld via een maatschappelijk netwerk."
"Op deze manier kan er extra handen en voeten gegeven worden aan de doelen welke de raad heeft vastgesteld met Model Veenendaal 2020. Dat is de wijze waarop de gemeente Veenendaal onder andere invulling geeft aan zorg en welzijn. Hierin spelen vrijwilligersorganisaties een belangrijke rol. Door vrijwilligers en mantelzorgers zijn mensen met elkaar verbonden, ontstaan er nieuwe vriendschappen, kunnen mensen langer in hun eigen omgeving blijven wonen. ProVeenendaal is om die reden blij dat er een meerderheid was voor het voorstel om het extra geld daadwerkelijk beschikbaar te stellen voor komend jaar en als het aan ProVeenendaal ligt ook voor de jaren daarna", aldus fractievoorzitter Ronald van der Weerd.