Appeltaartconcerten met klassieke muziek

06 nov 2021, 10:17 Nieuws
appeltaartconcert 24052019 simon knappstein kopie 2
VEENENDAAL - Onder het motto 'klassieke muziek voor iedereen' spelen topmusici een reeks concerten in Bibliotheek Veenendaal. Elk appeltaartconcert vindt plaats op een dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Een kaartje kost €3 en is te koop via de Biebwebsite of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.Na afloop van het concert krijg je uiteraard appeltaart!
Het motto van de Stichting Appeltaartconcerten is: ‘klassiek voor iedereen!’. Zij komen met appeltaart en muziek naar publiek toe, om mensen te raken en te ontroeren. Ze spelen doorgaans voor mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een concertzaal kunnen gaan. Ook hun familie, buren, vrienden en andere liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte welkom bij deze openbare concerten. Jaarlijks organiseren ze meer dan 150 concerten door bijna heel Nederland. Uiteraard wordt er na afloop of in de pauze appeltaart geserveerd. De taart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten.
Dinsdag 16 november en 21 december 2021
Het Utrechtse Harp Trio speelt op dinsdagmiddag 15 november 'melodieuze meesterwerken'. Ook het impressionistische trio van Debussy voor fluit, altviool en harplaat van zich horen. Op dinsdagmiddag 21 december zingt de Britse tenor Michael Bennet eenromantisch programma. Hij wordt begeleid door piano en strijkers, met vlak voor de appeltaart eerst nog een stemmig kerstliedje.
Dinsdag 25 januari, 1 maart en 12 april 2022
Het Fine Pieces String Quartet speelt op dinsdagmiddag 25 januari fijnzinnige muziek van Schubert en Piazzolla.Muziek uit Grootmoeders tijdis te horen op dinsdagmiddag 1 maart. Korngold, Prokofiev en Kodaly, met de (Veenendaalse) solofluitist van het Nederlands Philharmonisch Orkest Hanspeter Spannring en altviolist Michiel Holtrop.Het Benjamin Franklin Trio speelt op dinsdagmiddag 12 april delen uit een opera van Bellini en uit JesusChrist Superstar in de bewerking voor altviool, cello en gitaar.
Aanmelden
Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheek Veenendaal: www.bibliotheekveenendaal.nl . Koop tickets via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.
appeltaart2