Leerlingen leren tandenpoetsen

22 jun , 5:27 Nieuws
wereldkidz 1 van 2
VEENENDAAL – De wethouder Marco Verloop heeft twee elektrische tandenborstels uitgereikt aan de winnaars van een fotowedstrijd georganiseerd door Mondzorg Veenendaal, basisschool De Vlieger en Veens Welzijn. Kinderen stuurden foto's in waarop ze samen met hun ouders tandenpoetsen, als onderdeel van het Mondjes Project.
Door het mondjes project leren kinderen het belang van tanden poetsen en hoe ze dit op een goede manier kunnen doen met behulp van poetsles en een poetspakketje. Het project begon toen basisschool De Vlieger waarnam dat veel kinderen gebitsproblemen hadden en niet regelmatig naar de tandarts gingen.
In plaats van de verantwoordelijkheid puur bij de ouders te laten. Besloten de school, Veens Welzijn en de tandarts nogmaals de handen in een te slaan. Deze keer gingen ze een stapje verder. Door de kinderen een foto op te laten sturen, laten ze zien dat ze ook thuis goed aan het poetsen zijn. Veel oudere mensen herinneren zich nog wel de poetslessen op school. Doordat dit vanwege bezuinigingen niet meer kon, investeerde Mondzorg Veenendaal aanzienlijk om het project voort te zetten na een succesvolle eerste editie.
Veens Welzijn
Veens Welzijn richt zich op de ondersteuning van groepen mensen én op het verbinden en versterken van verenigingen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Veenendalers kunnen ondersteunen.
Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in en bieden ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die je bezighouden. Of je nu een vraag hebt over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Wij zijn er voor je als je mee wil doen in de samenleving, maar daarbij ondersteuning nodig hebt. Op de site vindt u meer informatie over het werk dat Veens Welzijn doet in Veenendaal.
Mondzorg Veenendaal
Mondzorg Veenendaal is een tandartspraktijk in het centrum van Veenendaal, tegenover het gemeentehuis. “We streven naar het aanbieden van hoogwaardige mondzorg in een moderne groepspraktijk, waarin de patiënt voor zoveel mogelijk facetten van de mondzorg terecht kan onder één dak.” Als u meer wilt weten, vindt u informatie op de site.
Netwerk Met Andere Ogen
Met Andere Ogen wil als netwerk inspireren en goede voorbeelden delen. Maar niet alleen dat: we willen ook op inhoudelijk vlak bijdragen. Door goed in verbinding te blijven met de lokale praktijk van onze leden, weten we waar de inhoudelijke ambities liggen: in interprofessionele samenwerking, inclusieve samenwerking met ouders en netwerkregie. Binnen het netwerk wisselen we hierover graag kennis uit, om zo met elkaar verder te ontwikkelen en richting te geven aan die lokale praktijk: welke stappen kunnen én moeten we zetten om te zorgen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen? Op de site kunt u hier meer over lezen.