Kinderboekenweek 2023 gaat bijna van start!

03 okt 2023, 9:09 Nieuws
boek
VEENENDAAL - De Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) kun je thuis beleven in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is dit jaar Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan over het thema en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee en geniet van heel veel activiteiten in de Bibliotheek Veenendaal!
Speurtocht: Bij mij thuis
Weet jij welk kinderboekfiguur bij welk huisje hoort? Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’, daarom gaan wij eens binnenkijken in de huizen van bekende kinderboekenfiguren. Pak een speurtocht blaadje op de jeugdafdeling en ga op zoek naar de huisjes! De speurtocht is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.
BoekStart Beweegkriebels bij Minibieb Rembrandt
Kom mee bewegen en luisteren naar een leuk verhaal tijdens BoekStart Beweegkriebels! Kinderen van 0 t/m 7 jaar zijn op woensdagmiddag 4 oktober welkom bij Minibieb Rembrandt.
Maak een boekenplank huisje (Book Nook) in het FabLab
We gaan op zaterdag 7 oktober een leuk miniatuurhuisje maken in het FabLab. We hebben alvast met de lasersnijder een huisje voor je gemaakt. Dit huisje ga jij inrichten met allemaal leuke materialen. Je kunt helemaal losgaan en het huisje precies inrichten zoals jij dat wil! De workshop is geschikt voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en kost €5.
BoekStart: Bij Nijntje thuis & Bij Kikker thuis
Geniet op zaterdagochtend 7 oktober van een interactieve voorleesvoorstelling over het boekje 'Bij Nijntje thuis' voor kinderen van 1 en 2 jaar of over het boekje ‘Bij Kikker thuis’ voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Daarna gaan we lekker aan de slag met het thema 'Bij mij thuis' van de Kinderboekenweek.
De Vertelacademie vertelt: Kinderboekenweekverhalen ‘Bij mij thuis’
Een aantal vertellers van de Vertelacademie uit Utrecht neemt op zondagmiddag 8 oktober een koffer vol korte verhalen mee om ademloos naar te luisteren. Wat dacht je van avonturen van een vader die stiekem een koning was, een sprookje over een toverkamer of…. Kom luisteren en ontdek zelf hoe de verhalen aflopen!
Korte verhalenmiddag: Bij mij thuis
Kom op woensdagmiddag 11 oktober luisteren naar de korte verhalen van leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal.
Voorstelling: Bij LOET thuis
Een grappige, muzikale en interactieve familievoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar een bijzondere schat! Kom je ook kijken? Op zondagmiddag 15 oktober zijn kinderen vanaf 3 jaar welkom. Een ticket kost slechts €4,50 (€3,95 voor Biebleden).
Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Veenendaal: www.bibliotheekveenendaal.nl/kinderboekenweek
Koop tickets via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.