Heropening winkelcentrum De Ellekoot

07 apr 2022, 17:25 Nieuws
ellekoot
VEENENDAAL - De feestelijke heropening van het vernieuwde Winkelcentrum De Ellekoot vindt zaterdag 9 april plaats. Tussen maart 2021 en februari 2022 is er door gemeente Veenendaal en de eigenaar van de winkelpanden hard gewerkt aan een grootschalige renovatie van het winkelcentrum.
De gevels hebben een flinke opknapbeurt gehad en de inrichting van de openbare ruimte is vernieuwd. Er is een hemelwaterriool aangebracht, er staat frisse, nieuwe beplanting en er is een betere groeiruimte voor de bomen gecreëerd. De nieuwe bestrating heeft dezelfde kleurstelling als in het centrum van Veenendaal en het middenplein van De Ellekoot is een uitnodigende plek geworden om elkaar te ontmoeten en om even uit te rusten.
Parkeren
Een belangrijke verbetering is dat de parkeerplaatsen aan de Veenslag en Overslag opnieuw zijn ingericht, waarbij beide parkeerplaatsen een dubbele functie hebben gekregen. Naast parkeren is er onder de grond een Lapinussysteem aangebracht. Dit is een waterbuffersysteem waar ruim 25.000 kuub water kan worden opgeslagen. Tijdens heftige regenbuien creëren we hiermee een enorme opslagbuffer waar het regenwater naartoe geleid wordt dat van het winkelcentrum afstroomt. Op termijn bergen we hier ook het regenwater dat uit de woonwijk rondom de Slagvink komt.