Gemeenteraad wil burgemeester Gert-Jan Kats herbenoemen

11 jul , 12:05 Nieuws
burgemeester kats annemarie bakker fotografie gemeente veenendaal burgemeester 039
VEENENDAAL - De gemeenteraad van Veenendaal besloot woensdag 10 juli in een bijzondere raadsvergadering om Gert-Jan Kats aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Veenendaal. Hiermee neemt de raad het advies van de vertrouwenscommissie over.
De gemeenteraad stuurt de aanbeveling binnenkort naar commissaris van de Koning Hans Oosters. Gert-Jan Kats wordt nu via de commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die het Koninklijk Besluit voor de herbenoeming voorbereidt.
De huidige ambtstermijn van burgemeester Kats loopt tot 10 januari 2025. Hij werd zes jaar geleden officieel geïnstalleerd. De installatie van Gert-Jan Kats voor zijn tweede ambtstermijn als burgemeester van Veenendaal vindt plaats op 9 januari 2025. In deze vergadering zal de commissaris van de Koning de heer Kats beëdigen. In een eerste reactie zegt burgemeester Kats “Ik ben blij en dankbaar dat de gemeenteraad mij voordraagt voor een nieuwe ambtstermijn. Ik beschouw het als een voorrecht dat ik nog langer uw burgemeester mag zijn. Samen met de gemeenteraad en de wethouders zoek ik graag het goede voor Veenendaal en al zijn inwoners. Daar ga ik mij ook de komende jaren met volle energie voor inzetten.”