European Philharmonia orkest met Weens nieuwjaarsconcert

01 jan 2023, 16:58 Nieuws
img 6249
VEENENDAAL - Het European Philharmonia orkest komt vrijdag 6 januari naar Theater Lampegiet met een “Weens” Nieuwjaarsconcert. Ze spelen vele bekende polka-marsen en walsen van Johan Strauss, waaronder Unter Donner und Blitz en Tritch Trach Polka . Daarbij zorgt de 15- jarige violiste Alexandra Cooreman met de serene klanken van haar viool voor een moment van rust tussen al het Strauss-geweld.
Bij een Nieuwjaarsconcert zijn er twee dingen die niet mogen ontbreken: vrolijke muziek en Johan Strauss. Dit concert staat dan ook volledig in het teken van de wereldberoemde componist. Echter, mag ook de muziek van Mozart, afkomstig uit Oostenrijk, niet ontbreken tijdens dit “Weens” Nieuwjaarsconcert. De missie van het European Philharmonia orkest is om klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen. Daarnaast ondersteunen ze ook graag jonge solisten, zoals Alexandra Cooreman.
Alexandra Cooreman is een veelbelovende, jonge solo violiste. Ze won al meerdere internationale wedstrijden, waaronder het Concours International Grumiaux . Ook is zij een leerling van de bekende violist Augustin Dumay. Tijdens het “Weens” Nieuwjaarsconcert staat zij samen op het podium met European Philharmonia. Dit orkest staat onder leiding van de dirigent Walter Proost, die de eer had om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren en samen met het orkest al vele (bekende) solisten heeft ondersteund.
Meer informatie
Vrijdag 6 januari 2023 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €29,50 viawww.lampegiet.nl