'Eerste liefde' tijdens Boekenweek

06 apr 2022, 9:23 Nieuws
els florijn
VEENENDAAL - De Boekenweek staat weer voor de deur! De 87ste editie is een ode aan de eerste liefde. Die overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee. In de Boekenweek organiseert de Bibliotheek in De Cultuurfabriek een schrijfworkshop, komt schrijfster Els Florijn op bezoek en kun je jouw thuis-bibliotheek komen aanvullen bij de Boekverkoop.
Schrijversbezoek: Els Florijn
In de Bibliotheek luister je op zaterdag 16 april naar schrijfster Els Florijn over haar boek ‘De engelen van Elisabeth’. In dit verhaal geeft Florijn een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven. Een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen.
Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 16 april van 14:00 tot en met 15:30. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Een kaartje kost €10 en is te koop via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.
Schrijfworkshop: Eerste liefde
Aan wie denk jij bij 'je eerste liefde'? Is het degene die je als eerste kuste? Of was het de buurjongen met wie je hand in hand naar de kleuterschool liep? Of denk je aan een stad?
Tijdens de workshop van Conny Plomp op woensdagmiddag 20 april keren we terug naar die eerste liefde. Met al onze zintuigen proeven we opnieuw van dat allesoverheersend gevoel. Kennis van of ervaring met schrijven zijn niet vereist. Een kaartje kost €5 en is te koop via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.
pexels jonathan borba 3082804
Boekverkoop in de Boekenweek
Sla je slag en vul jouw thuis-bibliotheek aan met afgeschreven boeken van de Bibliotheek. Het Boekverkoop-kraampje is van 9 t/m 18 april vlakbij de ingang op de begane grond te vinden. Boeken en cd's kosten €0,50 per stuk.
boekverkoop