CLV oppermachtig bij zaalvoetbal Olympic Moves

18 feb 2023, 18:26 Nieuws
zaalvoetbal 2
VEENENDAAL - Het Christelijk Lyceum Veenendaal was oppermachtig bij de regiofinales van Olympic Moves. Alle teams plaatsten zich ongeslagen als poulewinnaar voor de halve finales. Aan de regiofinales deden de scholen Het Perron, Christelijk Lyceum Veenendaal, Rembrandt College, Meerwaarden, ISK het Streek en het Streek Lyceum mee.
Gelijkspel
In Sporthal De Vallei speelden de teams uit de 1e en 2e klas. De jongens van het CLV wonnen alle vier hun wedstrijden, met als einddoelsaldo 10-3. De CLV-meiden openden met een 1-1 gelijkspel tegen het Rembrandt Collega, maar daarna stoomde de ploeg door met twee winstpartijen, de poulewinst en een doelsaldo van 11-1.
Geen tegendoelpunten
In Sporthal West speelden de klassen 3 en 4. Ook daar waren de CLV-ploegen superieur. De jongens wonnen alle wedstrijden, met doelsaldo 11-2, terwijl de meiden hun vier wedstrijden wonnen, veertien maal scoorden en geen doelpunten tegen kregen.
In de poule voor schoolteams waren maar twee scholen vertegenwoordigd. ISK het Streek was in twee duels te sterk voor het Rembrandt College.
Olympic Moves
De regiofinales van de zaalvoetbalcompetitie van Olympic Moves werden op vrijdag 17 februari 2023 in de sporthallen West en De Vallei gespeeld. Vanwege het grote animo voor zaalvoetbal kent deze competitie een regiofinale, halve finales en de uiteindelijke finaledagen op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Olympic Moves laat elk jaar scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. De lokale organisatie was in handen van sportdocenten van Het Perron, in samenwerking met Sportservice Veenendaal.
Hockey en voetbal
Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen. Dit seizoen wordt in Veenendaal vervolgd op donderdag 13 april met de dag voor buitensporten. In Veenendaal is het aanbod hockey en voetbal. De wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen.
Meer informatie over Olympic Moves: https://www.kvlo.nl/olympicmoves