Breakdance, straat en freestyle voetbal in theater

19 feb 2023, 6:26 Nieuws
ftbll can you kick it liggend credits dbxl
VEENENDAAL - De voorstelling FTBLL Can You Kick It brengt voetbal het theater in. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en de breakdance scene hun reis zien van de straat naar het theater.
Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Hij doet het op donderdagavond 23 februari in Theater Lampegiet. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL – Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.
In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer inhoudt dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.
Meer informatie
Donderdag 23 februari 2023 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur.