Collectief warmtesysteem Groenpoort

Foto: Veenendaal.nieuws.nl
VEENENDAAL – De gemeenteraad sprak in september over de warmtevoorziening voor Groenpoort. Het voorstel werd toen na uitgebreide bespreking door de raad van de agenda gehaald. Het college stelt de gemeenteraad nu in november een gewijzigd voorstel voor om in Groenpoort voor een collectief warmtesysteem te kiezen.
De gemeente zou hierbij voor de helft aandeelhouder moeten worden in een publiek-private samenwerking die Groenpoort van energie moet voorzien. Voorwaarde daarbij is dat de mogelijkheden voor bewonersparticipatie worden uitgewerkt en dat de gemeente binnen vijf jaar na start van de levering de deelname aan de samenwerking kan heroverwegen. De vormgeving van de publiek-private samenwerking moet nog verder worden uitgewerkt en daarbij wordt verkend in hoeverre kan worden aangesloten bij activiteiten van DEVO. In het raadsvoorstel staan ook enkele alternatieven genoemd die de raad kan overwegen. Een eventuele borgstelling door de gemeente maakt geen deel uit van dit raadsvoorstel.   

Uw mening
De raad bespreekt het thema tijdens de vergaderingen van de raadscommissie op maandag 16 novemberdinsdag 17 november en donderdag 19 november. Bent u betrokken bij een onderwerp op de agenda en wilt u uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Aanmelden kan tot op de dag van de commissievergadering, uiterlijk 13.00 uur, door te mailen naar [email protected]. In de raadsvergadering van donderdag 26 november besluit de raad over het onderwerp. De meest actuele agenda’s en de vergaderstukken vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen