Tien euro minder afvalstoffenheffing

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Het college van burgemeester en wethouders stelt in november voor aan de gemeenteraad om het maximum van zes bezoeken per jaar aan het afvalbrengstation af te schaffen. Wel zou er dan vanaf het zevende bezoek tien euro per bezoek betaald moeten worden.

Daarnaast word voorgesteld dat drie bezoeken zonder extra kosten aan het afvalbrengstation inwisselbaar zijn voor één keer zonder extra kosten ophalen van grof afval aan huis. Tegelijk wordt voorgesteld dat bouwafval niet meer naar het afvalbrengstation gebracht mag worden. De afvalstoffenheffing kan door deze maatregelen met ruim tien euro verlaagd worden.

Ieder jaar stijgt het aantal bezoekers aan het afvalbrengstation. Er ontstonden lange wachtrijen, onveilige verkeerssituaties en stijgende kosten doordat afval in de verkeerde containers terecht komt. Het college heeft daarom al eerder een reserveringssysteem ingesteld. Dit systeem blijft bestaan.

Uw mening
De raad bespreekt het onderwerp tijdens de vergaderingen van de raadscommissie op maandag 16 novemberdinsdag 17 november en donderdag 19 november. Bent u betrokken bij het onderwerp op de agenda en wilt u uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Aanmelden kan tot op de dag van de commissievergadering, uiterlijk 13.00 uur, door te mailen naar [email protected]. In de raadsvergadering van donderdag 26 november besluit de raad over het thema. De meest actuele agenda’s en de vergaderstukken vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen