Actie voor schoolgebouw Balans

Foto:

VEENENDAAL – Een medezeggenschapsraad (MR) die zich richt tot een wethouder onderwijs en tot gemeenteraadsleden, dat komt niet vaak voor. De huidige situatie laat de MR van basisschool Balans in Veenendaal echter geen andere keuze. De school wil kwalitatief goed onderwijs bieden in één gebouw en heeft de gemeente gevraagd om mee te denken over een oplossing. “De gemeente doet de school en de ouders geen recht door in gebouwen in plaats van in leerlingen te denken. Daarom voert basisschool Balans samen met de MR actie onder het motto: Geef Balans de ruimte!”, aldus Rob Ebbers van de MR.

Hoe de gemeente de ontwikkelingen van de schoolgebouwen ziet, staat in het Integraal Huisvestingsplan. Dit plan zou vorige week door alle schoolbesturen worden ondertekend, maar WereldKidz Balans heeft dit niet gedaan. De gemeente biedt in het Integraal Huisvestingsplan Balans geen uitbreiding in het huidige gebouw het Ontmoetingshuis in Veenendaal.

De school moet per 1 augustus 2021 de gehele bovenverdieping leegruimen en met 5 groepen uit het Ontmoetingshuis. Deze groepen kunnen wat betreft de gemeente naar het pand van de Juliana van Stolbergschool aan De Sterke Arm. Dit is een oud gebouw uit 1955. De indeling van het gebouw en dat we de kinderen over twee gebouwen moeten verdelen past niet bij het onderwijsconcept van Balans. De Sterke Arm ligt ongeveer 2,5 km van Balans, lopend een half uur. De gemeente ziet dit als een oplossing tot 2034. Dan is nieuwbouw gepland.

De gemeente heeft hierover niet met Balans of het schoolbestuur WereldKidz overlegd. Tot voor kort was de school zelfs in de veronderstelling dat er een nieuw schoolgebouw zou komen in de wijk Groenpoort. Bij het groeien van openbaar onderwijs wil de gemeente dat Balans een leerlingenstop instelt. “Wij vinden dat dit geen recht doet aan keuzevrijheid van ouders”, aldus Ebbers.

De medezeggenschapsraad heeft samen met team en directie van basisschool Balans ouders opgeroepen om de gemeenteraadsleden te laten weten dat zij het niet eens zijn met de gang van zaken.

De MR vraagt namens personeel en ouders een schoolgebouw voor Balans dat passend is voor alle huidige en toekomstige leerlingen en dat recht doet aan het onderwijs, namelijk:

o    Nieuwbouw in Groenpoort of

o    In het Ontmoetingshuis blijven maar meer ruimte of een

o    Bestaand schoolgebouw in de buurt van Balans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen