112

77 dagen ‘zitten’…

Foto: Politie Veenendaal

VEENENDAAL – Op maandagavond werd iets voor 21:00 uur een ‘verdachte situatie’ bij de politie gemeld, die zich had voorgedaan in de buurt van het gemeentehuis. “Wij gingen op zoek naar de mannen die daarbij betrokken waren geweest, en wilden daarom twee mannen controleren die in een auto in het centrum reden. Nadat de auto stopte, sprong de passagier uit de auto en ging er als een haas vandoor”, vertelt een woordvoerder.

“Wij zetten rennend de achtervolging in, die dwars door het centrum van Veenendaal ging. Hoewel de man aardig kon rennen, werd hij dankzij de inzet van onopvallende auto’s, bikers, een motorfiets en een fiets die we van een omstander leende, na enkele honderden meters aangehouden. Na onderzoek bleek hij niet betrokken te zijn geweest bij de verdachte situatie. Toen bleek echter ook waarom hij er vandoor ging: de 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek nog 77 dagen de gevangenis in te moeten voor een eerdere veroordeling. Die mag hij nu gaan uitzitten.”

Is u tussen 20:30 uur en 21:00 uur iets ‘verdachts’ opgevallen in de omgeving van het gemeentehuis? Dan komen we alsnog graag met u in contact. Belt u met 0900-8844, stuur een PB, of meld het anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen