Duik geschiedenis in tijdens Kinderboekenweek

Foto: Bibliotheek

VEENENDAAL – Hoera, het is weer zo ver: De Kinderboekenweek gaat bijna van start! Van 30 september t/m 11 oktober zijn er weer allerlei leuke activiteiten in Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek rondom het thema En toen? Met dit jaar dubbel feest, want De Cultuurfabriek bestaat 10 jaar!

Romeinen, ridders en revoluties

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek En toen? en gaan we op reis door de tijd dankzij allerlei boeken over de geschiedenis. In de Bibliotheek én op de website van de Bieb vind je allerlei boekentips voor kinderen van alle leeftijden.

Op woensdag 30 september kunnen kinderen ook met een green screen op een tijdreis gaan. Vanaf 13.00 uur ’s middags kan je een ansichtkaart komen maken met een foto van jezelf in een andere tijd. Net echt!

Dubbel feest!

Tijdens de Kinderboekenweek, op zaterdag 10 oktober, viert De Cultuurfabriek haar 10-jarige jubileum. Op die dag zijn er door het hele gebouw gratis activiteiten voor volwassenen én voor kinderen.

Kom kijken naar de spannende jeugdvoorstelling De Boekenmagiër, maak een familiewapen met de lasersnijders in het FabLab, geniet van een heerlijk voorleesverhaal doe mee met een speurtocht door de jeugdafdeling en neem een filmpje op over je favoriete boek voor het YouTube-kanaal Why I Love This Book.

Voor sommige activiteiten is het nodig dat je gratis kaartjes reserveert. Kijk voor meer informatie over het hele programma en het reserveren van kaartjes op www.bibliotheekveenendaal.nl.

Boekenmagiër Eric Borrias.

Reacties