Eerste hulp bij sinterklaasgedichten

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Bij surprises en sinterklaascadeaus hoort natuurlijk een mooi of juist een grappig gedicht. Toch is het vaak lastig om verder te komen dan “De Sint zat eens te denken, wat hij … nu eens zou schenken”. Gelukkig schiet stadsdichter Derk Postma dit jaar te hulp. Op zaterdagmiddag 30 november helpt hij mensen 1-op-1 in De Cultuurfabriek bij het schrijven van een écht uniek sinterklaasgedicht.

Stadsdichter Derk Postma

Sinds februari van dit jaar is Derk Postma de officiële stadsdichter van Veenendaal. Voor deze rol werd hij unaniem verkozen door de Gemeente Veenendaal en KunstPlatform Veenendaal. Zijn werk is te bewonderen in zijn maandelijkse bijdrage in de Rijnpost, zijn bundel Beeldschrift en sinds kort ook op de tweede verdieping van de Bibliotheek.

Samen dichten

Op zaterdag 30 november komt de stadsdichter naar De Cultuurfabriek om advies te geven over sinterklaasgedichten en mensen 1-op-1 te helpen hun gedicht te verbeteren. Vanaf 11.00 uur zit hij klaar om gedichten nog mooier, grappiger of unieker te maken.

Deelname is voor alle leeftijden en kost €2,50. De stadsdichter heeft ruimte voor maximaal 16 gedichten en tijdsloten zijn te reserveren op www.bibliotheekveenendaal.nl of via de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen