BIT, HSO, Noldus en Zeta winnaars FoodValley ICT-Awards

VEENENDAAL/REGIO – De bedrijven BIT (uit Ede), HSO (uit Veenendaal), Noldus (uit Wageningen) en Zeta IT Security (uit Ede) ontvingen maandagavond in De Basiliek de FoodValley ICT-Awards.

Genoemde vier winnende bedrijven ontvingen hun prijs en bloemen respectievelijk in de sectoren: service & systemmanagement, software, crossover en start-up. De overige genomineerde bedrijven waren: Tuxus, Van Essen ICT, Innius BV, Media Artists, Gibas, Adapcare, Quant Base en PKI Signing. Zijn vielen helaas net buiten de prijzen, maar ook zij werden gepresenteerd in de filmpjes die per categorie vertoond werden.

De vaart zat er goed in, met presentator Peter Pors. Hij introduceerde ook de sprekers die als experts ingingen op de actuele stand van zaken aangaande de ICT-sector: Marga Reuver (directeur van Espresso gridpoint), Fred Herrebout (manager T-Mobile), Finbar Hage (Rabobank). Zij spraken met passie over quantum & cloud computing, de toepassing van 5G en de effecten van artificial intelligence. Het publiek in de zaal luisterde aandachtig.

Burgemeester René Verhulst (van Ede) en wethouder Marco Verloop (van Wageningen) lanceerden gezamenlijk de FoodValley DataHUB. Verhulst wees op ruim 20 miljoen euro die de regio ontving van de rijksoverheid voor ict-ontwikkeling en Verloop legde uit dat de HUB bedoeld is voor samenwerking, integratie en delen van kennis op dit gebied, door ondernemers, de overheid en het onderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen