112

Politie handen vol aan dronken bestuurders

Foto: Politie Veenendaal

VEENENENDAAL – “Al vroeg op de zaterdagavond hebben we onze handen aardig vol gehad aan dronken bestuurders”, aldus een politieagent in Veenendaal.

Op een industrieterrein verloor de bestuurder van een auto de controle over het stuur, waarna hij tegen een ander voertuig botste. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk. De bestuurder van de auto bleek zo veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Wat bleek: zijn rijbewijs wás al ongeldig verklaard vanwege eerdere misdragingen. Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden.

“Toen we deze verdachte naar het bureau brachten, kwamen we onderweg de collega op de foto tegen. Ook daar bleek sprake te zijn van een ongeval, waarbij de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. We waren er toch, dus deze man kon meteen plaatsnemen naast zijn ‘lotgenoot’. Al snel bleek dat ook hij dusdanig veel borrels ophad dat dit hem zijn rijbewijs kostte.”

Beiden zullen op eigen kosten (slordige €1000) een cursus moeten volgen bij het CBR, naast de straf en ontzegging van de rijbevoegdheid die hen opgelegd wordt. “Je zou denken dat dit allemaal voldoende afschrikwekkend is, los van de gevolgen die het kan hebben als er wél iemand gewond raakt. Helaas moeten we er op blijven hameren: alcohol & verkeer gaan níet samen!”, aldus de diender.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen