Wielrenwedstrijd Veenendaal-Veenendaal-Classic

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Wielrennen staat centraal op woensdag 21 augustus! Vanwege de Veenendaal-Veenendaal-Classic moet het verkeer rekening houden met oponthoud op het moment dat de renners langskomen.

Veenendaal – Veenendaal is een zogenoemde “van stad tot stad wedstrijd” en vond voor het eerst plaats in 1985. Het evenement heeft een beschermde datum op de internationale profwielerkalender. De naam geeft aan dat de start en finish plaatsvinden in Veenendaal. Daartussen ligt een wedstrijd met doorkomsten in enkele gemeenten en grote steden met bij elkaar ruim 500.000 inwoners. Het parcours biedt aantrekkelijke hoogteverschillen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom. Regelmatig terugkerende beklimmingen zijn onder andere de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de Posbank in de omgeving van Arnhem.

Koersdirecteur Job van Schuppen vertelt welke vernieuwingen er zijn doorgevoerd in het parcours van de wielerronde, die dit jaar op woensdag 21 augustus wordt verreden. Van Schuppen: ,,We rijden vaker het rondje in de buurt van Veenendaal, dat scheelt in de kosten die we moeten maken voor zaken als begeleiding, afzetten van wegen en qua inzet van verkeersregelaars”. Voor de wielrenners en publiek betekent dat meer wielerkilometers in Veenendaal en de nabije omgeving. We maken overigens eerst een rondje in Gelderland richting Ede en Wageningen en een Utrechts rondje richting Leersum. Daarna gaan we rondes van 30 kilometer rijden in en om Veenendaal en doen we ook Rhenen aan.” Door het wegvallen van een van de hoofdsponsoren kwam de organisatie voor een vervelende verrassing te staan en moeten alle zeilen worden bijgezet om de ronde te kunnen blijven organiseren. De organisatie is momenteel druk bezig om het rennersveld tot stand te brengen, hierover volgt de komende weken meer informatie.

De organisatie van de Veenendaal Veenendaal Classic heeft besloten om dit jaar geen dameskoers te organiseren. Voornaamste reden voor dit besluit is gelegen in het feit dat er steeds minder politiebegeleiding mogelijk is tijdens wielerkoersen en daardoor de veiligheid van de rensters niet kan worden gewaarborgd. Ook is gebleken dat de koersdatum voor het damesveld lastig te combineren is met andere koersen in dezelfde periode en zodoende veel ploegen niet aanwezig konden zijn in Veenendaal.

Voorlopig blijft Annemiek van Vleuten daarmee de enige winnares van de Veenendaal Veenendaal Classic.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen