Marleen van Holland kreeg weer energie na burn-out

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Van een burn-out naar werk waar je energie van krijgt. Marleen van Holland is een nieuwe weg ingeslagen. Mede dankzij haar doorzettingsvermogen, haar bedrijfsarts, jobcoach en nieuwe werkgever Sietze Laméris. In Het Mineralenwinkeltje aan de Patrimoniumlaan is Marleen op haar plek. “Ik ben onwijs dankbaar voor de kans die ik heb gekregen.”
“Ik heb 20 jaar in de kapperswereld gewerkt. Het was een druk bestaan. Mede daardoor belandde ik in 2016 in een burn-out. De bedrijfsarts vroeg: ‘Vind jij het werk dat je doet nog wel leuk?’ Ik antwoordde: ‘Nee, niet echt’. Dat voelde als een opluchting. Ik liep hier al langer mee rond, maar toen viel het kwartje pas. De hoogste tijd voor verandering.”
“Ik stopte met mijn werk en ging een opleiding volgen: klantgerichte communicatie. Niet lang daarna kreeg ik een baan bij de gemeente Ede als medewerker burgerzaken. Ik vond het leuk werk, maar het was uiteindelijk toch niet helemaal wat ik zocht. Ik kwam in gesprek met een jobcoach via de gemeente Veenendaal en besloot opnieuw een opleiding te gaan volgen. Dit keer tot holistisch therapeut. Ik was daar al langer in geïnteresseerd. Dit was precies wat ik wilde. Ik studeerde met succes af en dat gaf een boost.”
“Ik wilde graag als holistisch therapeut mijn eigen bedrijf opstarten. Maar het was belangrijk om eerst uit de bijstand te komen en financieel onafhankelijk te zijn. Mijn jobcoach gaf mij het laatste zetje dat ik nodig had om een baan te vinden die bij me past. Ik voelde me gehoord, begrepen en gezien. En toen kwam ik in contact met Sietze Laméris van het Mineralenwinkeltje.” Sietze: “Een toevallige ontmoeting in de winkel leidde tot een prachtige oplossing. Mijn moeder overleed eind vorig jaar onverwacht. Zij was het hart van onze winkel. Mijn eerste reactie was dan ook: ik sluit de zaak. Toch deed ik dat uiteindelijk niet. Vlak hierna kwam Marleen in beeld. En dat was fijn voor ons allebei. We raakten in gesprek en sinds maart van dit jaar is Marleen het gezicht van de winkel.” Marleen: “Ik ben superblij met dit werk wat ik nu doe, en de kans die Sietze mij gegeven heeft.” Sietze: “Een win-winoplossing voor ons allemaal.”

Wil je net als Marleen hulp bij het vinden van werk? Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl Je vindt er informatie over organisaties, hulp, initiatieven en activiteiten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen