Onthulling lichtfontein op horecaplein

10 nov 2023, 11:46 Nieuws
lichtfontein veenendaal 2
VEENENDAAL - De onthulling van de lichtfontein op het horecaplein aan de J.G. Sandbrinkstraat in Veenendaal had donderdagavond 9 november plaats.
De lichtfontein is ontworpen door Jos van Eldonk en gebouwd door De Mannen van Staal en FosforDesign. Wethouder Dylan Lochtenberg en ontwerper Jos van Eldonk staan op de foto tijdens het onthullingsmoment. De lichtfontein is het sluitstuk van de herinrichting van de J.G. Sandbrinkstraat en het horecaplein. De fontein refereert aan de toekomst, Veenendaal als ICT-stad én doet ook nog oude onderdelen van Veenendaal herleven.
"Met het lichtelement verlevendigen we het horecaplein, want de fontein kan op elke gewenste manier variëren in kleur, lichtintensiteit en lichtbeeld. De lichtfontein past als publiekstrekker volledig in de visie van Vitale Binnenstad, waarbij we Veenendaal steeds meer een plek laten worden waar het comfortabel en aantrekkelijk is om te verblijven. Een binnenstad voor Veenendalers en voor toeristen, waar volop ruimte is voor ontmoeten en beleven", aldus een woordvoerder.
lichtfontein veenendaal 1