Koningsspelen met stormbaan, freerunnen, multitrampolines, afmatrace en pumptrack

Foto: Ted Walker

VEENENDAAL – Zo’n 4000 Veenendaalse scholieren komen vrijdag 14 april in actie tijdens de Koningsspelen. De regie over de Veenendaalse uitvoering berust bij Sportservice Veenendaal. Harm-Jan van Ginkel (Sportservice): “De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest, waar in Nederland meer dan een miljoen kinderen in het primair onderwijs aan meedoen.”

Pumptrack terug

“Ook dit jaar organiseren we de Spelen op twee locaties: Sportpark Panhuis voor de groepen 5 tot en met 8 en op De Groene Velden voor de groepen 1 tot en met 4. Het is ook leuk dat de Stifthorst uit Renswoude in Veenendaal aan de Spelen meedoet. We bieden weer een gevarieerd sportprogramma aan, van de traditionele 60 meter sprint tot en met heuse XXL-stormbaan. Er is aandacht voor JOGG op het JOGGplein en we zien een aantal Youtubers bij het freerunnen. De pumptrack is na een aantal jaar afwezigheid weer terug, evenals de multitrampolines. Nieuw is een afmatrace voor jonge spierballen…,” verklapt Van Ginkel geheimzinnig.

Programma vanaf half tien

De leerlingen beginnen hun sportieve dag met een gezamenlijk ontbijt op school, dat door supermarktketen Jumbo wordt aangeboden. De scholen vertrekken vervolgens naar de sportvelden, waar het sportieve programma om 09.30 uur begint. Leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal en het Ichthus College assisteren bij de organisatie.

Voor de jongste groepen is het evenement op de Groene Velden om 11.30 uur afgelopen. De oudste groepen zijn op het Panhuis om ongeveer 14.00 uur klaar. Op het programma in Veenendaal staan onder meer voetbal, hockey, een stormbaan en bewegen op muziek. Het programma en startplattegronden zijn te vinden op  www.sportserviceveenendaal.nl/koningsspelen

Fotobijschrift: 4000 scholieren komen tijdens de Koningsspelen in beweging

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen