Expositie FotoVoice

11 apr 2023, 16:23 Nieuws
20161208 161949
VEENENDAAL - Wethouder Martijn Beek opent vrijdag 12 april om 15.00 uur de expositie FotoVoice in de Cultuurfabriek in Veenendaal. Deze tentoonstelling toont foto’s die gemaakt zijn door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.
Er bestaan veel vooroordelen over mensen met verward gedrag. Ze krijgen te maken met onbegrip, vooroordelen, buitensluiting en discriminatie. Met de expositie leert men de mensen kennen achter de vooroordelen die er zijn over verward gedrag. Niemand kiest er voor om de grip op het leven kwijt te zijn. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waardoor dat wel gebeurt en dan is het belangrijk dat de omgeving begrip voor je heeft. De deelnemers aan de cursus FotoVoice leren vaardigheden om met de vooroordelen om te gaan en zij worden zich bewust van hun eigen talenten.
In 2018 is er ook een expositie gehouden van FotoVoice. De expositie bestaat nu uit nieuwe beelden van andere personen. Daarmee vragen we blijvend aandacht voor de mens achter de psychische kwetsbaarheid. We doen dit in samenwerking met Kwintes en Veens Welzijn.
De toegang tot de expositie is gratis en voor iedereen toegankelijk van 12 april tot 1 mei 2023 in de Cultuurfabriek. Daarna verplaatst de expositie naar Plein Zuid en vervolgens naar het gemeentehuis.