Voetbal en hockey Olympic Moves donderdag in Veenendaal

Foto: Ted Walker

VEENENDAAL – Middelbare scholieren in Veenendaal strijden donderdag 13 april om een plaats in de Olympic Movesfinales, die op vrijdag 9 juni 2023 op  sportcentrum Papendal worden gehouden. Olympic Moves is een sportcompetitie voor scholieren van middelbare scholen. De Veenendaalse organisatie is in handen van docenten van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV), Het Perron en van Sportservice Veenendaal.

Het idee achter de Olympic Moves is dat scholieren tussen 12 en 19 jaar kennismaken met verschillende vormen van sport. Volgens de Olympische traditie is deelnemen belangrijker dan winnen. In de praktijk zijn de deelnemers meestal al geoefend in hun tak van sport. De focus is vooral gericht op een plaats bij de grote finaledag. Die finaledag is op vrijdag 9 juni in het sporthart van Nederland, het sportcentrum Papendal. Inmiddels doen zo’n 400 Nederlandse scholen mee en komen 36.000 scholieren in actie.

Voetbal bij Veenendaal en Panters

De sportende scholieren kunnen zich tijdens de regionale finales plaatsen voor de landelijke finaledag. Deze regionale finales worden verdeeld over verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens de regionale finales treft een groot aantal scholen elkaar. Eén van die regionale finaledagen is traditiegetrouw in Veenendaal. Op donderdag 13 april is sportpark De Groene Velden in Veenendaal het decor voor veldvoetbal en hockey. Bij vv Veenendaal en sv Panter wordt gevoetbald. Ruim 45 verschillende schoolteams komen in actie. Zowel bij de jongens als bij de meisjes wordt onderscheid gemaakt tussen de klassen 1 en 2 en de klassen 3 en 4. Na de poulewedstrijden volgen de kruisfinales. De finale meisjes klas 1-2 begint om 13.20 uur, de jongensfinale klas 1-2 is om 13.30 uur. De meisjes uit de klassen 3 en 4 spelen hun finale om 12.45 uur, de jongens om 13.00 uur.

Hockey bij Spitsbergen  

Het hockeytoernooi wordt afgewerkt op de velden van VMHC Spitsbergen. Aan deze  competities doen verschillende scholen uit de regio mee, onder meer uit Amersfoort, Twello en Elst. Teams van het CLV vertegenwoordigen Veenendaal. Ook bij het hockey zijn de categorieën verdeeld in klassen 1 en 2 en in klassen 3 en 4. In de hockeycompetitie spelen alleen meisjes.

De programma’s beginnen rond 09.00 uur. De toegang tot de Veenendaalse sportaccommodaties is tijdens de Olympic Moves gratis.

Meer informatie over Olympic Moves staat op de website www.kvlo.nl/olympicmoves.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen