Dedde Smid vertelt over Belmonte Arboretum

06 apr 2023, 11:35 Nieuws
belmonte arboretum 14 002
VEENENDAAL - In het kader van de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad van kunstenaar Sara Vrugt, is er een lezing in Stadsmuseum Veenendaal over het belang en behoud van onze natuur en de actuele klimaatverandering.
Ruim 10 jaar geleden nam de Stichting Belmonte Arboretum de gelijknamige botanische tuin boven op de Wageningse Berg over van Wageningen University. Dedde Smid, directeur van Stichting Belmonte Arboretum, neemt je mee op reis door heden verleden en toekomst van deze botanische tuin. De toekomst waar nu al uitvoerig over wordt nagedacht en waarop de tuin zich moet voorbereiden. Een toekomst met een veranderd klimaat vraagt om een andere collectie en vraagt om andere beslissingen ten aanzien van de huidige collecties.
De lezing vindt plaats opzaterdag 22 april van 14:00-16:00in zaal 1 op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek in Veenendaal. De kosten voor deze lezing bedragen€ 16,50per persoon. Dit is inclusief een drankje en een bezoek aan de tentoonstelling.
Aanmelden kan via [email protected]
De tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad is nog t/m 3 juni te zien in Stadsmuseum Veenendaal.