Nationale Voorleesdagen beleef je in bibliotheek

Foto: Bibliotheek

VEENENDAAL – Het is weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen! Van 26 januari t/m 5 februari is er in de Bieb in Veenendaal weer een mooi programma dat helemaal in het teken staat van voorlezen. Dit jaar gaat het tijdens De Nationale Voorleesdagen over monsters!

Inschrijfkorting – Kinderen t/m 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek, betalen slechts €1,50 inschrijfgeld en krijgen een monsterlijk vingerpoppetje cadeau (zolang de voorraad strekt).

Speurtocht: Kleurenmonster – Het kleurenmonster is dol op verstoppertje. Hij heeft zich op verschillende plekken verstopt op de jeugdafdeling. Op iedere plek heeft hij een andere kleur. Kun jij het kleurenmonster vinden? Van 25 januari t/m 5 februari tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen kinderen van circa 2 t/m 7 jaar langskomen op de jeugdafdeling om op elk moment te beginnen aan de speurtocht. Meedoen aan de speurtocht is gratis.

Monsterlijk gezellig voorleesfeest – Kom luisteren en knutselen. Op woensdag 26 januari lezen we voor uit het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ door Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer. Speciaal voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

De Fabriek op Zondag: Werelds Voorleesfeest – Ben je benieuwd hoe een Russisch sprookje klinkt? Hoe een verhaal eruitziet in gebaren? Of hoe een verhaal wordt verteld in het Arabisch, Hongaars of Spaans? Kom dan op zondagmiddag 30 januari naar het Werelds Voorleesfeest: hét verhalenfeest van alle talen, voorgelezen door diverse Veenendalers.

Voorleesmomentje bij het Consultatiebureau – Op maandagochtend 31 januari leest BoekStartcoach Evelien voor bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Veenendaal om De Nationale Voorleesdagen te vieren!

Mamacafé: Creatieve monsterworkshop – Doe op woensdagochtend 2 februari mee met de creatieve workshop van Sabine Delhez tijdens een speciale editie van het Mamacafé! Kinderen van 2 t/m 4 jaar genieten eerst van een voorleesmomentje en gaan daarna creatief aan de slag!

Maak je eigen sokmonster! – Op woensdagmiddag 2 februari kunnen kinderen van 4 t/m 8 jaar leuke monsters knutselen van sokken.

Meer informatie – Bekijk het gehele programma op de website van de Bibliotheek. Reserveer je plekje of koop tickets via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek. Vanwege de coronamaatregelen worden bij diverse activiteiten met gratis tickets gewerkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen