Gemeente verwijdert honderd fietsen

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Bij de stations en in het centrum haalde de gemeente ruim honderd fietsen weg. Het gaat om wrakken en fietsen die er al lange tijd staan en niet worden gebruikt. “Deze fietsen houden onnodig een plek bezet en het ziet er rommelig uit. Met deze fietsopruimactie is Veenendaal weer een stukje meer opgeruimd”, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Sticker op fiets

Half december plakten de boa’s stickers op fietsen die worden verwijderd. Zo heeft de eigenaar genoeg tijd de fiets weg te halen. In januari verwijderden de boa’s bij station Veenendaal-centrum 79 fietsen. Uit de Tuinstraat, Hoofdstraat, Zandstraat en Hoogstraat haalden  zij 20 fietsen weg. De weesfietsen zijn naar de gemeentewerf gebracht. De fietswrakken worden vernietigd.

Bij station Veenendaal-west haalden de boa’s vorige week negen fietswrakken weg. 20 fietsen zijn voorzien van een sticker dat de fiets binnenkort wordt weggehaald. Als de fietsen er over 14 dagen nog staan, worden ze verwijderd. Ook in de wijken en rondom flats zullen de boa’s de aankomende tijd fietsen voorzien van stickers en ze hierna ophalen.

Fiets kwijt?

Weesfietsen worden 13 weken bewaard bij de gemeentewerf. Bent u uw fiets kwijt? Bel naar ons Klantcontactcentrum (0318 538 538) of bezoek de gemeentewerf aan de Nijverheidslaan 2.

Nieuwe eigenaar

De niet opgehaalde fietsen worden na 13 weken geschonken aan een bedrijf dat de fietsen weer in goede staat maakt. Hierna worden de fietsen voor een klein bedrag verkocht. Daarmee is de fietsopruimactie ook een duurzame actie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen