Botic van de Zandschulp naar kwartfinales US Open

Foto:
VEENENDAAL – Tennisser Botic Van de Zandschulp uit Veenendaal, behaalde zondag de kwartfinales tijdens de US Open in New York! Voorwaar een enorme prestatie van de sportman die zijn eerste tennisstappen zette op de banen van Tennisvereniging Spitsbergen in Veenendaal. Zijn komende tegenstander is de Rus Danill Medvedev.
“Wij zijn enorm trots! Een kwartfinaleplaats bij zijn debuut op de US Open en een stormachtige opmars op de wereldranglijst. Actueel zelfs nummer 62 van de wereld”, aldus een lid van TV Spitsbergen op website van de vereniging.
Na drie kwalificatierondes nam Botic het in de eerste ronde op tegen Taberner. Na die Spanjaard in 5 sets aan de kant te hebben geschoven volgde de Noorse gravelspecialist Casper Ruud, die inmiddels op plek 10 van de wereldranglijst staat. Maar ook deze werd verslagen, ditmaal in 4 sets. Daarna een Argentijn, Bagnis, ook geen probleem: 3-1.

Diego Schwartzman

Zondag stond er opnieuw een Argentijn aan de andere kant van het net. De kleine maar taaie Diego Schwartzman. Nummer 14 van de wereld. Botic won de eerste en de tweede set. De derde ging naar Schwartzman. De vierde was spannend en Botic kreeg op 5-4 twee matchpoints. Die werden niet benut waarna de set toch naar Argentinië ging. “Veel tennissers (en vooral veel Nederlandse tennissers…) zouden daarna hun kop laten hangen en de vijfde set kansloos verliezen. Maar Botic niet. Hij begon goed, brak Schwartzman meteen en liep uit naar 3-0. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen en won met 6-1 de vijfde en beslissende set. En zo staat er na jaren weer een Nederlandse man in de kwartfinale van een Grand Slam. En niet alleen een Nederlander, ook nog een echte Spitsbergenaar!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen