Bereid je voor op de winter met breien!

Foto:

VEENENDAAL – Wat is er nou leuker dan je eigen unieke kleding maken? Leer op woensdagmiddag 11 augustus in Bibliotheek Veenendaal hoe je kabels kunt breien. Als jij die techniek onder de knie hebt maak je de mooiste truien, mutsen, sokken en sjaals!

 

Het is momenteel nog hartje zomer, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het verzamelen of opknappen van je wintergarderobe. En hoe leuk zou het zijn als jij komende winter een zelfgemaakte trui aan kan of een eigen unieke sjaal om je nek hebt hangen?

Tijdens de workshop kabels breien leer je leer je hoe je kabels breit en hoe je teltekeningen van kabelpatronen moet lezen. Je leert hier meer over de fijne smalle kabeltjes, maar ook over de stoere grote kabels voor van die leuke visserstruien. Verder leer je ook over de soorten wol, kabelnaalden, rondbreien en nog veel meer! Thuis ga je aan de slag met het oefenen met kabelpatronen en voor je het weet maak je zelf zo’n mooie trui of heerlijk warme sokken.

Om mee te doen aan deze workshop is het belangrijk dat je al ruime kennis hebt over hoe je een breiwerk opzet en hoe je recht en averecht moet breien. Ook neem je een aantal dingen mee naar de workshop, lees meer hierover op www.bibliotheekveenendaal.nl. Ook kun je je hier meteen aanmelden voor deze workshop.

Knipoog naar het verleden

Op de plek waar ooit de Hollandia Wolfabriek stond, in het hart van Veenendaal, staat De Cultuurfabriek. Hoewel het gebouw nu een moderne functie vervult, is de link naar de oorsprong nooit ver weg. O.a. het kleurige breimotief van het metselwerk en het gevelkunstwerk bestaande uit woorden, zijn verwijzingen naar de textielgeschiedenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen