Dutch Domino Team breekt eigen record!

Foto: Dutch Domino Team

VEENENDAAL – Een nieuw (eigen) record, het Dutch Domino Team heeft maar liefst 573.004 dominostenen laten omvallen.

 

Na twee weken bouwen is in een 20 minuten durende show een nieuw record gevestigd in Sporthal de Vallei in Veenendaal. Meer dan een half miljoen stenen zijn omgevallen, waarmee het eigen record is verbroken. Verschillende projecten in het thema sprookjes vielen nagenoeg perfect, met een nieuw persoonlijk record als mooi resultaat.

Ongeveer 20 bouwers kijken tevreden terug op het evenement van 2021. Van de 581.894 neergezette stenen bleef slechts een enkel steentje staan. Er zijn drie verhalen uitgebeeld, namelijk Peter Pan, De nieuwe kleren van de keizer en Belle en het beest. Met eye-catchers zoals een vliegend schip, een balzaal en een kroonluchter gemaakt van dominostenen (welke helaas pas na het evenement volledig omviel) kijkt het team terug op een succesvol evenement.

Duits record
Er was sprake van dat het Dutch Domino Team het Duitse record zou verbreken. Helaas konden daar door het ontbreken van een aantal bouwers niet genoeg stenen voor worden neergezet. Dit record, dat op 596.229 stenen staat, bleek voor nu nog een stap te hoog. Pim Vriens (woordvoerder) : “Voor nu was dit het maximaal haalbare, en kijken wij terug op een prachtig evenement. Volgend jaar zullen we een nieuwe poging doen het Duitse record te verbreken”.

De video van het omvallen van de dominostenen zal over ongeveer 2 weken op het YouTube kanaal van het Dutch Domino Team verschijnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen