Maak een eigen 3D-ontwerp

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Protheses, muziekinstrumenten en zelfs hele huizen, er zijn steeds meer ontwerpen uit 3D-printers te toveren. FabLab Veenendaal houdt woensdagavond 26 mei een online workshop voor volwassenen, waarin je leert hoe je zelf een ontwerp kan maken.

Tijdens de workshop leer je meer over 3D-ontwerpen en hoe 3D-printers werken. Je gaat aan de slag in het modelleerprogramma Tinkercad en leert hoe je geometrische vormen kan omzetten in een praktisch ontwerp. Hierin maak je je eigen unieke ontwerp. Denk hierbij aan een sieraad, een telefoonstandaard, een koekjesvorm of een geheel eigen idee. Na afloop van de workshop krijg je een vrijkaartje voor de open inloop van het Fablab, om op een later moment je ontwerp ook echt te laten printen.

Hoe kun je meedoen?

Deze workshop vindt online plaats op woensdagavond 26 mei van 19.00 – 21.00 uur. Je kunt al meedoen voor €10,00 inclusief een vrijkaartje voor open inloop. Kaartjes zijn te koop via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek (tijdens openingstijden van de AfhaalBieb).

Over FabLab Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal gelooft in de kracht van het delen van kennis en met het FabLab (Fabrication Laboratory) wordt nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk voor iedereen.

Op dit moment is het FabLab helaas nog fysiek gesloten en wordt er veel online aangeboden. Zodra de landelijke maatregelen het toestaan kan iedereen weer bij FabLab Veenendaal in De Cultuurfabriek terecht voor allerlei workshops, een wekelijkse open inloop en een uitgebreid aanbod voor het onderwijs. Zo sluit het FabLab aan bij een wereldwijde community van FabLabs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen