‘De vloer op’

Foto: To Huidekoper

VEENENDAAL – Op dinsdag 24 september brengt omroep HUMAN improvisatietoneel, bekend van televisie, in Theater Lampegiet. De vloer op beleef je in het theater alleen tien keer intenser dan op tv.

Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Ook de theaterversie wordt geleid door Peter de Baan. Naast zijn gebruikelijke inbreng, zal hij ingaan op het vak van acteur. Wat bezielt mensen dit vak te kiezen? Hoe onthouden acteurs die lappen tekst? Oftewel: een kijkje in de keuken in combinatie met die altijd weer boeiende improvisaties door een groep bekende acteurs.

Wisselende samenstelling
De namen van de acteurs die deze dag zullen spelen zijn: Guido Spek, Fabian Jansen, Anna Raadsveld en BritteLagcher.

Ook voor jongeren
De vloer op kreeg een voorkeurskeuze van het Jongerenpanel van Theater Lampegiet: ‘Pure improvisatie en interactie met het publiek lijkt ons een gouden combinatie.’

Meer informatie
Dinsdag 24 september 2019 in Theater Lampegiet I Toneelvoorstelling I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 26,00 via www.lampegiet.nl

 

Credits: Guido (onbekend) Fabian (foto: Marc Haers), Britte (Kee&Kee)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen