‘De dirigent’: haar carrière en de liefde

Foto:

VEENENDAAL – De film ‘De Dirigent’ draait zaterdag 15 december om 20.00 uur in Het Filmhuis Veenendaal. Amerika, 1926. De van oorsprong Nederlandse Antonia Brico wil graag naar het Conservatorium. Haar (handtastelijke) pianoleraar raadt haar dit af omdat ze daar het talent niet voor zou hebben. Maar Antonia is zeer gedreven. Ze heeft besloten dirigent te worden en niets of niemand die haar tegen kan houden.

Ze vertrekt naar Nederland om daar dirigeerlessen te volgen, maar ook hier stuit ze op veel verzet, puur en alleen omdat ze een vrouw is. Nog steeds niet ontmoedigd vertrekt ze naar Berlijn en daar gaan eindelijk de deuren voor haar open. Een glansrijke carrière ligt binnen handbereik. Dan gooit de liefde roet in het eten. De Dirigent is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De hoofdrol wordt gespeeld door Christanne de Bruijn en Maria Peters tekende voor de regie.

Lady Gaga in A Star is Born

A Star Is Born is de derde remake van de gelijknamige film uit 1937. Ally (een rol van Stefani Germanotta, beter bekend als Lady Gaga) is een serveerster met een grote droom: zangeres worden. Het talent heeft ze, maar haar onzekerheid over haar uiterlijk houdt haar tegen. Dan komt de aan lager wal geraakt Jackson Maine op haar pad. Jackson (een rol van Bradley Cooper, tevens de regisseur) helpt haar de sterrenstatus te bereiken. Dit terwijl hij zelf steeds meer in vergetelheid raakt.

A Star Is Born draait zondagmiddag  om 14.30 uur in Het Filmhuis Veenendaal aan het Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten opwww.filmhuisveenendaal.nl .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen